pátek 9. března 2012

Muffinky u nás frčí

Po davovém šílenství na jedné diskuzi jsem taky podlehla a koupila svoje první formičky na muffiny. Všechno se má jednou zkusit,tak jsme se do toho s Domíškem pustili. Recept jsem našla na MMB a musím říct,že první pokus se opravdu podařil. Muffinky chutnali úplně všem. A protože na blogu u Lenky včelky probíhá soutěž,ve které chybět nemůžu, tak tímto receptem se do soutěže Vraž do toho kopu lásky hlásím.

Recept na Stracciatellky:

250 g polohr.mouky
150 g másla
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 celá čokoláda na vaření
2 vejce
250 g zakysané smetany
100 g cukru

Povolené máslo, cukr, vanilkový cukr, vejce a zakysanou smetanu vyšlehejte. K tomu postupně přimíchávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, až se spojí v jemné těsto. Přidejte na kousky nasekanou čokoládu na vaření a vmíchejte. Naplňte do formiček asi tak do 2/3 a vložte do předem vyhřáté trouby na 160°C a pečte 20-30 minut do zlatova a vyzkoušejte špejlí, zda jsou hotové.

Dobrou chuť.




A další muffinky jsou tentokrát háčkované. Musela jsem je vyzkoušet. Objevila jsem je na blogu u Jany. První pokus muffiny byl spolu s podložkou pod hrneček dárek pro kamarádku Iri. Ale určitě ještě nějakou muffinu vytvořím a tu si pak už nechám doma.:-)



12 komentářů:

Věra řekl(a)...

Ahoj Andrejko,děkuji za recept,zkusím:-)
Teda háčkovaný mufín je super!Moc krásný!Hezký víkend přeje věra

Unknown řekl(a)...

Andrejko, nevím, jak je možné, že jsem tvůj blog objevila až dnes. Muffinky máme také rádi a ty háčkované jsou super. Určitě se budu ráda vracet. Krásný pátek i přicházející víkend ... Věra

www.tocomebavi.blog.cz řekl(a)...

No tak muffinky frčí i u nás.Takže mně docela láká vyzkoušet i tvůj recept.No a ta uháčkovaná je taky moc prima!!!!

NANIKA řekl(a)...

Jedny krajšie ako druhé ,Andrejka.
Aj u nás idú ... :)

Lenka/Lilienka řekl(a)...

Mufinky vypadají báječně, jedny tak i druhé. U nás má to výsadní právo péct mufinky jen mladší dcera, zkusím ji podstrčit recept. Myslím, že kouskům čokolády neodolá :-) Krásný víkend, Andrejko.

Večerka řekl(a)...

Andrejko, předně děkuji za recept, určitě vyzkouším!! A háčkovaná mufinka je teda super!! Peťa

Unknown řekl(a)...

Andrejko, recept určitě vyzkouším, když mám ty nové formičky z BB! A háčkovaná je parádní, stála by za pokus... Prima víkend! Maru

Marcela řekl(a)...

Ahoj Andry, u nás taky frčí, máš je luxusní, pěknou sobotu Marcela

Lenka včelka řekl(a)...

Andrejko ahoj,
jdu pozdě, jsem marod, ale tuto pochoutku si nemohu nechat ujít. Díky za recept do soutěže. Zrovna nedávno jsem okukovala v obchodě tyto silikon. formičky. Hmmm, asi si je taky pořídím.
Háčkování máš taky krásné. Šikulka :-)
Měj se hezky a ráda zase k tobě zabloudím. Pa pááá. Lenka

Ilona řekl(a)...

Muffinky máme taky rádi, recept vyzkouším ;) Háčkovaná s dečkou je taky super.

Radka řekl(a)...

Andrejko, i u nás jsou muffinky moc oblíbené, takže recept si opisuju a určitě vyzkouším :o) jinak prohlížím Váš (nebo tvůj :o)) blog a musím chválit a chválit...krásné háčkování a vůbec vše..chci se zeptat, kde se dí sehnat ten nádherný skleněný poklůpek? Díky a přeji pěkný víkend...Radka:o)

Radka řekl(a)...

Andrejko, i u nás jsou muffinky moc oblíbené, takže recept si opisuju a určitě vyzkouším :o) jinak prohlížím Váš (nebo tvůj :o)) blog a musím chválit a chválit...krásné háčkování a vůbec vše..chci se zeptat, kde se dí sehnat ten nádherný skleněný poklůpek? Díky a přeji pěkný víkend...Radka:o)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...