Objevila jsem diskuzi o zavařování a právě na ní frčí pečený čaj. Tak jsem neodolala a zkusila pár skleniček.
Recept:
2 kg ovoce,může být i mražené nakrájet na malé kousky
Na plech dát pečící papír,všechno ovoce zasypat 1kg cukru, přidat lžičku skořice, 6-10 hřebíčků, zalít šťávou z jednoho citronu.
Péct 40 minut na 220 stupňů. Chvilku před koncem nalít 1-2dcl rumu.
Plnit do teplých skleniček,zavíčkovat a otočit dnem vzhůru.
Tip na příště:pomeranč oloupat, cukru stačí polovina, citronu přidat:-)
2 komentáře:
Vypadá nádherně. Asi bych to měla taky někdy zkusit.
Ahoj Andrejko, pečený čaj jsem už jednou dělala, je výborný a ta vůně po celém bytě, když je v troubě... :o) Hezký den, Jana
Okomentovat