čtvrtek 14. února 2013

Panna Cotta s ostružinovým přelivem

a další poprvé od nás.
S Domiškem rádi sledujeme pořad Prostřeno. Neustále mě přesvědčuje, abych se taky přihlásila. Ale to není nic pro mě. Vaření a kamery k tomu. Vražedná kombinace. Občas mě ale ukecá a některý z receptů doma vyzkoušíme. Tentokrát došlo na dezert. Panna Cottu jsme ochutnali poprvé a nebylo to vůbec špatné.

Recept
Smetana ke šlehání, vanilkový cukr, cukr krupice 3 lžíce, želatina, ostružiny.
Postup:
Šlehačku vlijeme do hrnce, přidáme cukr a vanilkový cukr. Zahřejeme - nesmí se vařit.
Želatinu si připravíme podle návodu na sáčku. Vlijeme do teplé šlehačky, krátce povaříme, nalijeme do misek a dáme vychladit do lednice.
Před podáváním vyklopíme na talíř a polijeme oslazenými teplými ostružinami.

Dalším poprvé byl Adélčin nástup do školky. Ještě jí do 3 let 4 měsíce chybí,ale já jsem nastoupila do práce a Adélka tedy musela mezi děti. První pokus se nám nepodařil (obě malé děti i já jsme onemocněli, dostali ATB a děti musely do postelí, já to zvládla v práci i s léky. Jinak to nešlo.) Druhý pokus (o týden později ) dopadl na jedničku. Adélka neplakala, zvládla to výborně. A dokonce zatím do školky pořád chce. Uvidíme,jak dlouho to vydrží. První den byla trošku vyplašená,ani fotit se nechtěla. Ale velkej bráška ji podržel.



Poprvé jsem se také viděla s mými prvními prvňáčky. Byl to úžasný týden. Nebýt nemoci, tak to nemělo chybu. Tento týden prázdninujeme a já už se na ně zase moc těším. Jde nám to spolu  úžasně.
První fotografie ze společného týdne najdete na webu.

A ještě pár novinek do soví třídy přidám. Přiletěly další krásné sovičky od Jarušky a dokonce i jeden soví míček Povídálek od Lucky. Moc za ně děkuji.


Za první hektický týden jsem toho ve třídě moc nestihla. Ale snažím se. Soví kalendář od Lucky už má své místo, háčkované sovičky od Helenky už si hoví na nástěnce u kouzelných slovíček. Až zabydlím celou třídu, ukážu vám fotky. Zatím prosím o strpení.

Pěkný zasněžený prázdninový týden
Andrea

7 komentářů:

Monika řekl(a)...

Vypadá to jako mňamka....také jsem ji ještě nezkoušela. Nástup jste zvládli skvěle, gratuluji....:-D

Věra řekl(a)...

Tento dezert miluju!Hodně hodně zdravíčka!A at se malé ve školce líbí:-)Krásný den.Pa Věra

Unknown řekl(a)...

Andrejko, o panna cotta - mnam. Hned bych si dala rict. Adelce preji at ji nadseni ze skolky neopousti a tobe same hodne zacky. Hezkeho Valentyna, Katka

Eva řekl(a)...

Hezký večer Adrejko,.... zrovna jsem si říkala,že tě asi škola "pohltila" (znám to na vlastní kůži:-)))...žes tu tak dlouho nebyla....a dneska krásný příspěvek.To musela být dobrota:)Eva

Adriana řekl(a)...

Andrejko, dezert vypadá úžasně! Panna cottu jsem párkrát jedla a byla to dobrota. Malá je šikulka, tak ať jí ve školce líbí i dál! A Tobě taky. Musíte mít krásnou soví třídu...Měj se hezky! Adriana

Helena Davidová řekl(a)...

Andrejko, až na ty nemoci samá pozitiva, jen tak dál! Držím vám palce!
Hezký večer přeji, Helena

Martia řekl(a)...

Andrejko mnam taková dobrůtka :o)Tak at jste doma brzy zdraví a s prvnáčkama at je jen báječně a prima :o)Martina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...